Митна «пільга» ціною в 1 мільйон гривень

6 лет назад 0

Її встановили фахівці управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення документальної невиїзної перевірки херсонського підприємства, яке ввезло у режимі «тимчасове ввезення» на митну територію України транспортний засіб.

Власники підприємства «розуміли» пільговий режим оподаткування так…

Транспортний засіб у режимі «тимчасове ввезення» оформили на митниці ДФС іншого регіону. Одразу ж, при оформленні митної декларації застосовували пільгу 198 «Товари, що можуть поміщуватись в режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами». Сплатили до бюджету «символічну» плату — у розмірі 3відс. від усієї суми митних платежів. А от про зобов’язання — до закінчення строку тимчасового ввезення здійснити зворотнє вивезення транспортного засобу або заявити про зміну митного режиму — всі забули!

Аудитори-фіскали засвідчили: на календарну дату, визначену митним органом, транспортний засіб за межі митної території України вивезений не був.

Тож, відповідно до ст. 105 Митного кодексу України, у разі порушення умов митного режиму тимчасового ввезення, особа, відповідальна за дотримання митного режиму, зобов’язана сплатити суму податкового зобов’язання та пеню відповідно до Податкового кодексу України.

От і доведеться за порушення умов режиму тимчасового ввезення товару сплатити до бюджету понад 1 млн. грн. митних платежів та штрафні санкції.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області