Росіяни 53 рази обстріляли Херсонщину. Поранені дев’ятеро людей

9 месяцев назад 0

За минулу добу, 3 липня, росіяни 53 рази обстріляли правобережжя Херсонщини. Вони випустили 241 снаряд із мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації. Через російську агресію дев'ятеро людей дістали поранення.

Про це повідомляє очільник ХОДА Олександр Прокудін.

За даними ХМВА, Херсонську громаду за минулу добу обстріляли 17 разів, використавши 77 снарядів. Ураження зафіксували в Херсоні, Садовому, Антонівці, Комишанах та Молодіжному.

За даними Генштабу, минулої доби авіаційного удару окупнати завдали в районі Одрадокам'янки. Артилерійських обстрілів зазнали Шевченківка, Республіканець, Берислав, Садове, Дніпровське та Херсон. По Херсону випустили 42 снаряди.

Російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області; територію та будівлю церкви, територію парку, будівлю релігійного закладу, кінотеатру, об'єкт інфраструатури, торгівельний центр, територію медичного закладу та будівлі пенітенціарної установи в Херсоні.

Як повідомив очільник ХМВА Романа Мрочко, уночі росіяни влучили в господарську будівлю Патологоанатомічного відділення однієї із лікарень та в будівлю котельні.

Учора окупанти обстріляли із РСЗВ та артилерії Херсон – зафіксували пошкодження дипломатичної та пенітенціарної установ, телекомунікаційної компанії, адміністративних будівель, багатоповерхових та приватних будинків, стадіону, території заводу, відділення банку, офісів, магазинів та кафе. 

Під ворожим вогнем постійно перебувала берегова лінія. Після серії вибухів у приватному секторі зайнялася масштабна пожежа.

Зранку 3 серпня російська армія обстріляла церкву в середмісті Херсона. Під час гасіння пожеж Свято-Катерининського собору, росіяни повторно вдарили по церкві.