На Херсонщині інтернет-шахраї ошукали громадян на 65000 гривень

4 года назад 0

Упродовж доби троє жителів Херсонщини втратили 65000 гривень. Усі жертви намагалися придбати товари через мережу Інтернет та лишилися без грошей.

В чергову частину Голопристанського відділення поліції звернувся 33-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що хотів придбати мобільний телефон через мережу інтернет. Оголошення про продаж якого побачив на одному з сайтів. Домовився з продавцем про продаж і перерахував передоплату на його банківську картку гроші в сумі 8000 гривень. Після чого останній перестав виходити на зв'язок та не повернув гроші та не надіслав товар.

В Олешківському районі 21-річний місцевий житель побачив на одному з сайтів побачив оголошення про продаж мотоциклу за прийнятною ціною. Домовившись з продавцем, чоловік перерахував на його картку 17800 гривень. Після чого зв'язок з ним був втрачений. Свій товар чоловік так і не отримав.

Також жертвою шахрая став і 42-річний херсонець. Він хотів придбати через Інтернет автозапчастини та перерахував шахраям передоплату в сумі 40000 гривень. Автозапчастини чоловік так і не отримав.

За усіма фактами поліція відкрита кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Шановні громадяни! Будьте обачними, замовляючи товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтеся про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області