На Херсонщині оперативники вилучили гранатомет та наркотики в автомобілі киянина

6 лет назад 0

Оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції отримали інформацію, що у Новотроїцькому районі по автодорозі Херсон-Каховка-Генічеськ рухається автомобіль «Пежо», у якому можуть перевозитися наркотики і зброя. В ході перевірки автомобіля поліцейські виявили гранатомет та більше кілограма марихуани. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Оперативники управління карного розшуку разом із працівниками Новотроїцького відділення поліції зупинили автівку під керуванням 23-річного киянина поблизу одного з населених пунктів Новотроїцького району.

"Під час огляду автомобіля в багажнику працівники поліції виявили частину тротилової шашки вагою 200 грамів, ручний протитанковий гранатомет РПГ-18 та два паперові згортки з канабісом вагою 1300 грамів", — повідомив начальник Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександр Ковальов.

Поліція встановлює походження зброї та перевіряє чоловіка на причетність до скоєння чи планування злочинів. Усе вилучено та направлено на експертизу.

Водій затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч.2 ст.ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Чоловіку може загрожувати до 7 років позбавлення волі.