На Херсонщині підприємці окуповують морське узбережжя

6 лет назад 0

Довгоочікувані вихідні на день Конституції та спекотна погода змусили українців масово відправитися на море. Подолавши кілометри до узбережжя, туристи сподіваються гарно відпочити, але натомість отримують чергові бар`єри.

Як виявляється, аби дістатися моря, відпочивальники повинні платити невідомим організаціям, ФОПам, які поперешкоджають вільний доступ до природного об’єкта. Сплачуючи за в`їзд, працівники таких фірм обіцяють туристам комфортні умови та бездоганну чистоту.

«Жах, невже комфорт — це вбиральня, приблизно одна на три кілометри, питна вода, яку ми так і не знайшли, та чисте узбережжя, де за три дні нашого перебування так ніхто і не прибирав. Суперечки про сплату тривали близько до 22.00, тому уваги на дату договору не звертали лише забрав квитанцію. Пізніше виявилося, що представлений договір між фермерським господарством «Альтпарк» відокремлена садиба (замовник) та Разумєєвим Захаром Сергійовичем (виконавець) вступає в дію з 1 липня. Підприємець вирішив довго не чекати та відкрити незаконний бізнес на ділянці площею 16,2534 га вже 28 червня», — розповіла Тетяна Шевченко у соцмережах.

Стаття 13 Конституції України зазначає, що кожен громадянин має право користуватися природними об`єктами права власності народу відповідно до закону. Окрім цього, власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству. Невже окремим підприємцям закони не написані або вони просто не обізнані у таких питаннях? За словами відпочиваючих, вони не мають намір сплачувати за бруд та обман. І взагалі обурюються, чому влада пропускає повз очі вагомі порушення!

Автор: Поліна Дайнега