На Херсонщині поліція розпочала ексгумацію тіл загиблих, — Монастирський

1 год назад 0

До Херсонської області відправлено спеціалістів, зокрема з Харківщини, які вже мають досвід з виявлення місць масових поховань та ексгумації тіл загиблих.  Про це в ефірі національного Телемарафону повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. 

“Так само, як і в інших регіонах, ми зустрічаємо місця, де катували громадян. Зараз почали також встановлювати місця, де поховані люди, починаються ексгумаційні дії Національної поліції, медиків, щоб встановити, хто там похований", — зазначив Монастирський.

До області вже відправлені мобільні лабораторії, що проводять ДНК-експертизи, сказав міністр. Зокрема, він додав, що зараз триває активна робота з розмінування регіону. Поліція нині працює у 182 із 229 звільнених населених пунктах правобережжя Херсонщини. 

“Сьогодні з усієї України, і представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, і вибухотехніки з Національної поліції, і сапери з військ, допомагають розміновувати цей регіон. Оскільки ми розуміємо наскільки це важливо для відновлення електропостачання, для відновлення тепла”, — наголосив Монастирський. 

І вже до кінця тижня, за словами Монастирського, Херсонщина буде з електрикою. Відповідне завдання перед службами поставив  президент і структури роблять усе можливе, аби виконати все в строк.  

Нагадаємо, 14 листопада звільнений Херсон відвідав президент.