На Херсонщині проходитимуть навчальні збори 124 окремої бригади територіальної оборони

6 лет назад 0

25 липня в облдержадміністрації відбулась координаційна нарада з підготовки до проведення навчального збору 124 окремої бригади територіальної оборони Херсонської області. Заступник командувача військ ОК «Південь» з територіальної оборони, генерал-майор Броніслав Жуковський поінформував, що у навчальних зборах братиме участь більше 3 тисяч військовозобов’язаних з усієї області. Заходи проводитимуться з 3 по 12 вересня на території Білозерського, Олешківського, Генічеського, Іванівського районів, Скадовському районів. 

Бригади розміщуватимуться в пансіонатах і таборах відпочинку. Військовослужбовці впродовж навчальних зборів будуть залучені до патрулювання блокпостів, населених пунктів разом із військовослужбовцями Національної Гвардії України також охоронятимуть стратегічні об’єкти і адміністративні будівлі тощо.

Заступник голови ОДА Вадим Чабан поінформував, що основну частину витрат на проведення навчальних зборів бере на себе Міністерство оборони України, також на завтрашній сесії облради буде виділено кошти у розмірі 1 млн грн для забезпечення транспортування на воєнні полігони і вирішення  побутових потреб.

Вадим Чабан звернувся до голів райдержадміністрацій і керівників органів місцевого самоврядування: «Частина відповідальності за забезпечення всього необхідного для перебування бригад на території ваших населених пунктів лягає на ваші плечі. Потрібно забезпечити бійців питною водою, вчасно вивозити сміття, допомогти із побутовими речами. Це наша спільна робота задля формування сильної, дієвої української армії та військового потенціалу країни».

Херсонська ОДА