На Херсонщині судитимуть начальника сектору реагування патрульної поліції

7 лет назад 0

Наприкінці червня 2017 року військовою прокуратурою Херсонського гарнізону Південного регіону України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника сектору реагування патрульної поліції одного з відділень ГУ Нацполіції в Херсонській області, повідомляє прес-служба відомства.

1 червня 2017 року офіцерами військової прокуратури Херсонського гарнізону у взаємодії зі співробітниками УВБ в Херсонській області були затримано майора поліції після одержання хабара в сумі 10 тис. грн. Такі кошти поліцейський отримав за вплив на уповноважених службових осіб місцевої прокуратури Херсонської області щодо прийняття рішення, пов'язаного із пом’якшенням відповідальності у кримінальних провадженнях.

Ураховуючи здобуті в ході здійснення досудового розслідування докази, які в повній мірі доводять вину поліцейського, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). За скоєний злочин майору поліції загрожує до 5 років позбавлення волі.