На Херсонщині викрили французьких «виноробів»

6 лет назад 0

Днями під час проведення операцій «Акциз-2018», «Рубіж-2018» працівники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області спільно із співробітниками управління патрульної поліції зупинили незаконне виробництво вина, фальсифікованого під відомі французькі та іспанські торгові марки.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 204 КК України було встановлено групу осіб, які організували незаконне масове виробництво, збут, а також експорт до країн ЄС та США фальсифікованих алкогольних напоїв, на одному із виробничих підприємств області. Фігуранти справи не мали жодних дозвільних документів на право виготовлення, зберігання, транспортування та збуту підакцизних товарів.

На підставі ухвал суду проведено обшуки на виробничих потужностях суб’єкта господарювання та контейнері з готовою продукцією, призначеному для експорту до США, який знаходився на території митного посту «Херсон-Центральний». За їх результатами з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 6420 пляшок фальсифікованого французького та іспанського вина вартістю понад 3,3 млн. гривень. Рішенням суду на вилучені підакцизні товари накладено арешт.

Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області