На Херсонщині за час операції «Нерест» поліцейські вилучили у правопорушників понад 8 тонн незаконно виловленої риби

6 лет назад 0

На період нерестової заборони працівники поліції посилено патрулюють водойми з метою протидії браконьєрству. Під час рейду у Миловській та Новокаїрській балках Бериславського району дільничні офіцери поліції виявили 4 браконьєрські сітки загальною довжиною понад півтора кілометри з незаконним уловом риби. Встановлюються порушники природоохоронного законодавства. Всього з початку проведення профілактичних заходів «Нерест» поліцейські виявили 109 фактів незаконного вилову риби, 94 факти незаконної торгівлі водними ресурсами та браконьєрськими знаряддями лову, затримали 45 правопорушників за незаконний вилов риби.

До адміністративної та кримінальної відповідальності притягнуто 209 правопорушників. У них вилучено 8 тонн 770 кг незаконно виловленої риби та інших водних ресурсів, а також 453 знаряддя незаконного вилову. На ринках та у місцях стихійної торгівлі поліцейські вилучили 363 кг незаконно виловленої риби.

Профілактичні заходи щодо боротьби з браконьєрством, незаконною торгівлею водними ресурсами та іншими порушеннями правил рибальства тривають.

Відділ комунікації поліції Херсонської області