На окупованих територіях Херсонщини мобілізують фермерів – ГУР»/>

4 месяца назад 0

Після втрат у боях окупаційна влада намагається покрити дефіцит військових українськими чоловіками, які залишилися в окупації. Примусова мобілізація вже розпочалась у захоплених громадах Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Наразі окупаційні сили зосередили увагу на фермерах призовного віку. Власники та працівники господарств у низці населених пунктів уже отримали листи про необхідність стати на військовий облік, стверджують у розвідці.

За ігнорування повістки сільськогосподарські підприємства чи окремі фермери будуть каратись штрафами в розмірі 400 тисяч рублів (близько $4500), але навіть сплата штрафу не гарантує бронювання від призову.

Примусова мобілізація на окупованих територіях загрожує чоловікам, віком від 18 до 65 років. Проте відомі й випадки мобілізації 16-річних та 17-річних підлітків, інформує ГУР.

За даними з джерел партизанського руху АТЕШ, наказ про посилення мобілізації вже підписаний окупаційним губернатором Херсонської області Володимиром Сальдо.

Наказ стосується людей із російським паспортом. Окупаційна влада мотивує свої дії необхідністю провести облік, але зрештою цей облік призводить до мобілізації.

Ще в жовтні 2023 року стало відомо про перші випадки незаконної мобілізації. На лівобережжі Херсонщини чоловіки, які прийшли до окупаційних військкоматів щодо уточнення даних, отримали повістки.