На окупованій території Херсонщини росіяни грабують та принижують людей, які відмовляються голосувати

8 месяцев назад 0

Активістам руху “Жовта стрічка” відомо, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області колаборанти обходять будинки та намагаються примусити місцевих жителів голосувати. Поки представники “виборчої групи” проводять бесіду, особи зі зброєю забирають побутову техніку власників.

Про це йдеться на сторінці руху спротиву.

Зазначається, що свої дії вони аргументують, як “внесок у роботу виборчкому Херсонської області”.

Зокрема відомі випадки приниження. У Скадовську жінку, яка відмовилася голосувати, окупанти обізвали та змусили поставити підпис у бюлетені.

“Схоже, росіяни вже втратили надію перетягнути місцевих на свій бік і перейшли до прямих погроз та приниження”, – написали активісти.

Нагадуємо, що українські партизани в тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині підірвали автомобіль окупантів, який використовували для пересування, охорони псевдобюлетенів та фейкових виборчих дільниць під час псевдовиборів.

Раніше у Центрі нацспротиву інформували, що на всіх пропагандистських російських телеканалах, які безплатно транслюють у тимчасово окупованій Херсонській, Запорізькій областях та в Криму, хакери з українського підпілля транслювали заклик до бойкоту псевдовиборів.