Новокаховський професійний електротехнічний ліцей на Херсонщині очолила нова колаборантка

9 месяцев назад 0

Окупаційною директоркою Новокаховського професійного електротехнічного ліцею на Херсонщині стала 61-річна Ганна Сакевич. У захопленому закладі вже оголосили набір абітурієнтів на новий навчальний рік.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, раніше багато років очолювала заклад 69-річна Олександра Карпенкова. Вона єдина з керівників закладів профтехосвіти Нової Каховки пішла на добровільну співпрацю з росіянами. Через її зраду ще 4 липня 2022 року з нею офіційно призупинили дію трудового контракту. 

«11 липня 2022 року я заїжджав до Карпенкової висловити їй співчуття через смерть її чоловіка. Тоді вона мені й зізналася, що прийняла пропозицію російських окупантів очолити захоплений ними ліцей. Мені здалося, вона не усвідомлювала, що робить. Я пов’язав це з поганим станом її здоров’я», – прокоментував ЦЖР міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Окупанти призначили іншу директорку. Нею стала 61-річна Ганна Сакевич. Про це свідчить внесені зміни в російському державному реєстрі юридичних осіб, повідомляє ЦЖР.

Вона з села Зелений Гай Кіровоградської області, мешканка міста Таврійськ на Херсонщині. На початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ганна Сакевич працювала майстром виробничого навчання цього ж ліцею. 

Сам ліцей окупанти незаконно зареєстрували в російській юрисдикції і вже оголосили набір абітурієнтів на новий навчальний рік, інформує Центр.

Нагадаємо, заочно повідомили про підозру окупаційному голові «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» Володимиру Леонтьєву. Він віддав наказ військовим РФ позбавити свободи Бериславського міського голову Олександра Шаповалова. Гауляйтера можуть покарати позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.