Окупанти цілеспрямовано б’ють по місцях скупчення людей та інфраструктурі Херсонщини, – Толоконніков

9 месяцев назад 0

Армія РФ майже два тижні, як змінила тактику обстрілів. Вона цілеспрямовано б'є по місцях скупчення людей та інфраструктурі міста.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

“Зараз вони активно б'ють по центру міста, супермаркетах, лікарнях. Росіяни почали обстрілювати місця, де працюють комунальники. Тому що цей проспект центральний проглядається наскрізь із лівого берега та видно, коли починають працювати комунальні служби. І це була цілеспрямована атака саме на цивільних, бо військових поряд немає”, – додав Толоконніков.

За його словами, росіяни намагаються пошкодити інфраструктуру обласного центру та зробити життя людей, які залишаються, – неможливим. 

“З 21:00 по 5:00 діє комендантська година. У ці часи ви всі повинні перебувати вдома і, звичайно, без поважної причини не з'являтися на вулиці”, – нагадав Олександр Толоконніков.

Раніше ми писали, що 13 серпня, росіяни обстріляли чотири населені пункти Херсонщини: загинули 7 людей, серед них новонароджена дитина.

Учора, 14 серпня, близько 15:20 російська артилерія вкрила вогнем Херсон. Через російські удари пошкоджені три оселі та поранені чотири людини. Двох із них ушпиталили.

У Бериславському районі, 11 серпня, о 8:00 росіяни скинули з безпілотника вибухівку на центр видачі гуманітарної допомоги. Пошкоджено автівки, жертв немає.

Росіяни вночі, 4 липня, вдруге влучили в одну з лікарень Херсона, яку обстріляли 1 серпня. Цього разу поцілили у внутрішній двір, постраждала будівля моргу.