Опубліковано подробиці звільннення директора районної Голопристанської  лікарні

2 года назад 0

В Голій Пристані міськрада достроково розірвала контракт з директором районної лікарні Владиславом Житнюком. Відповідне рішення сьогодні ухвалили депутати на сесії. За звільнення Житнюка проголосували 14 обранців з 19 присутніх.

Перед будівлею міськради зібрався мітинг на підтримку керівника медзакладу. Зокрема, відстоювати Житнюка прийшли його підлеглі. Проти звільнення директора лікарні виступили й місцеві депутати від “Слуги народу” на чолі з нардепом Олексієм Ковальовим, який також був присутній на сесії міськради.

За словами міського голови Олександра Бабича, причина звільнення Владислава Житнюка – ряд порушень у господарській діяльності, які виявила перевірка Держаудитслужби. Крім цього, керівництво лікарні не виконало в повній мірі зобов’язання перед Національною службою здоров’я України.

Ревізія виявила неефективне використання бюджетних коштів в розмірі 230 тисяч гривень. Маючи на депозитному рахунку близько 10 млн гривень, лікарня не відділень. В тому числі й перепрофільовані для надання допомоги коронавірусним хворим”, – заявив очільник Голої Пристані Олександр Бабич.

Депутати, які підтримали звільнення Житнюка з посади, додали, що за час його роботи лікарня лишилася без статусу опорної, що позбавило закладу можливості будівництва нового приймального відділення та придбання томографу за кошти державного бюджету.

Житнюк, в свою чергу, звинуватив міськраду в недостатньому фінансуванні лікарні. Він також відкинув звинувачення у невиконанні договору з НСЗУ, зауваживши, що подібна ситуація є по всій Україні.

Як повідомляє “Newtime Херсон”, після голосування за звільнення Житнюка нардеп Олексій Ковальов почав лаятися на депутатів, які підтримали проект рішення про дострокове розірвання контракту. Зокрема, він назвав обранців “позорника дирявими”. Ряд депутатів заявили про тиск з боку провладного нардепа. Сам Владислав Житнюк додав, що буде оскаржувати рішення міськради в суді.