Оточити ЗСУ на Донбасі і утримати оборону в районі Херсону, — Арестович розказав про плани ворога у найближчі тижні, — ВІДЕО

2 года назад 0

Протягом доби стан, положення та характер дій противника не змінився, за маленьким виключенням: наші війська розпочали маленькі тактичні, але контрнаступальні дії в Сумській, Харківській, продовжують їх у Київській та Херсонській областях. 

Про це в ході брифінгу заявив радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович.

За його словами, після повідомлення міноборони рф про перенесення зусиль на схід України противник зараз вдається до двох головних завдань: оточити наші війська в зоні ООС, захопити Маріуполь, і утримати оборону в районі Херсону, оскільки ці питання пов'язані між собою.

Арестович наголосив, що якщо впаде оборона противника на півдні, то його становище навколо Маріуполя значно погіршиться.

"З одного боку, це дає нам надію, що ми позбудемося, виб'ємо ворога в районі Києва, Чернігова, Сумщини, Харківщини. По-друге, це означає можливе різке ускладнення обстановки довкола Маріуполя і зони ООС.

Воєнно-політичне керівництво країни, команда ЗСУ і Сил оборони розуміє цю ситуацію, вживає відповідних заходів. Але хочу сказати, що найближчі тиждень-два будуть нерівномірними: будуть надходити повідомлення і про те, що ми перемагаємо і контратакуємо на деяких ділянках, звільняємо свою землю від противника. А по-друге буде надходити інформація, що на деяких ділянках фронту, зокрема на сході, ситуація далеко — далеко непроста. І до цього потрібно бути емоційно і організаційно  і свідомо готовими", — заявив посадовець.

"Тримаємося! Підтримуємо ЗСУ, Сили оборони і місцевих мешканців, які знаходяться у зоні активних бойових дій або під тимчасовою окупацією і тримають там нашу з вами оборону доступними там засобами. Насамперед тим, що вони не здаються, як мешканці Славутича, які вижили російських  загарбників зі свого міста громадянським спротивом", — закликав Арестович.