Підозрюється в пособництві РФ екскерівник лікарні ім. Лучанського

6 месяцев назад 0

Оголосили про підозру в пособництві РФ колишньому керівнику однієї з лікарень Херсона. Йому загрожує ув’язнення від 10 до 12  років із конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними джерел “Вгору”, у повідомленні прокуратури йдеться про 60-річного Володимира Ларіонова.

Чоловік із 2019 року обіймав посаду гендиректора Міської клінічної лікарні ім. О. С. Лучанського в Херсоні. У червні 2022 року під час окупації він обійняв посаду в. о. головного лікаря, інформує прокуратура.

Володимир Ларіонов агітував людей влаштовуватися на роботу до лікарні при окупантах, забезпечував зарплату в рублях. Також він організував вивезення майна медзакладу на лівобережжя Херсонщини. 

Уже не пізніше 6 лютого 2023 року Володимир Ларіонов став головним лікарем центральної лікарні в Генічеську.

За даними руху “Чесно”, 2010 року Володимир Ларіонов був обраний депутатом Херсонської міськради від “Партії регіонів”. Також  2020 року він балотувався до Херсонської міської та Херсонської районної ради від партії “Наш край”, але не був обраний. 

Відомо, що чоловік із 2018 року виконував обов’язки в. о. головного лікаря Херсонської міської лікарні ім. О. С. Лучанського. А з 2019 року був членом колегії Департаменту охорони здоров`я ХОДА.

Нагадаємо, у херсонській лікарні імені О. С. Лучанського залишилося менше половини медиків, які працювали там до 24 лютого 2022 року.