Підприємства Херсонщини задекларували 191 мільйон гривень податку на прибуток

4 года назад 0

За інформацією спеціалістів управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за підсумками фінансово-господарської діяльності за 2019 рік підприємства Херсонщини задекларували 191 млн грн податку на прибуток.

Торік на Херсонщині 2526 суб’єктів господарювання здійснювали прибуткову діяльність, з них 2027 платників покращили результати своєї діяльності та задекларували збільшення податкових зобов’язань з податку на прибуток у порівнянні з 2018 роком. Також 195 платників області зменшили збитки від результатів господарської діяльності у порівнянні з 2018 роком, 56 підприємств повністю ліквідували збитки та нарахували 64,7 млн грн податку на прибуток.

Нагадаємо, податок на прибуток — загальнодержавний прямий податок, який сплачується за рахунок прибутку організації (підприємства, банку, страхової компанії тощо), отриманого від здійснення господарської діяльності.

Об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.