Підряди на сотні мільйонів: чиновники Херсонської ОДА лобіюють інтереси двох приватних компаній

2 года назад 0

Херсонські правоохоронці розслідують факти розтрати та привласнення бюджетних коштів посадовцями держустанови “Місцеві дороги Херсонщини” на ремонтах доріг області. Про це свідчить ухвала Херсонського міського суду.

Зокрема, в документі зазначена інформація щодо двох приватних компаній – ТОВ “Білдгруп” та ТОВ “Мего ЛТД”, які на двох отримали підрядів від ДУ “Місцеві дороги Херсонщини” на близько 342 млн гривень. Як встановило слідство, за даними співробітників Служби безпеки України лобіюванням діяльності цих двох фірм здійснюється посадовцями Херсонської облдержадміністрації. Останніх правоохоронці поки не встановили. 

За інформацією правоохоронців, на теперішній час вже відбувається часткове руйнування дорожнього покриття, ремонт якого проводити “Білдгруп” та “Мего ЛТД”. В судовій ухвалі вказано, що слідчі просили в суду дозвіл на відбір зразків покриття ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення 0220609 Орлове – Іванівка, на ділянці км 13+000 – км 15+500 для проведення експертизи. Однак суд в задоволенні клопотання відмовив. 

Варто додати, що одним із засновників згаданої компанії ТОВ “Білдгруп” є Віктор Коркішко з Донецька. Він у 2013 році був заступником директора ДП “Донецький облавтодор” та депутатом Будьоннівської райради Донецька від “Партії регіонів”.