«Подільська лялька»: херсонський театр ляльок посів друге місце на міжнародному фестивалі

3 года назад 0

Херсонський академічний театр ляльок посів друге місце на XII Міжнародному фестивалі "Подільська лялька", який відбувся у Вінниці.

Про це розповів директор, художній керівник театру Віктор Гаврилюк.

"Ми показували виставу "Неймовірні пригоди барона Мюнхгаузена в Україні". Це наша прем’єра. Ще навіть не всі херсонські діти її подивилися. З фестивалю ми привезли ІІ місце. Добре що наші вистави бачать не тільки херсонські діти, а й діти з інших міст", — сказав Віктор Гаврилюк.

"Неймовірні пригоди Мюнхгаузена в Україні" — це вистава-жарт про імовірні пригоди відомого фантазера барона. Весела, музична вистава, де пан барон та його вірний пес Бюргер зустрічається з відьмами, чортами, героїчним козаком Степаном та його друзями.

"Ці, справді, захоплюючи історії ніхто не розповідав до цього часу, але час настав. Режисер-постановник вистави — народний артист України Борис Чуприна, художник-постановник — Наталія Ягупова, художник — Ганна Кашуба", — розповів Гаврилюк.

Участь у фестивалі брали лялькові театри з Паневежиса (Литва), Тель-Авіва (Ізраїль), Херсона, Івано-Франківська, Львова, Ужгорода та Вінниці.

Перше місце посів Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок імені Марійки Підгірянки.