Роздратування та страх: стан окупантів на лівобережжі Херсонщини

7 месяцев назад 0

На лівобережжі Херсонщини окупанти бояться концентруватися в одному місці, тому намагаються розселяються в усіх можливих місцях.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомив Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Він додав, що в інтерв'ю жінка, яка нещодавно виїхала з окупації, розповіла: поранений російський військовий дуже боявся залишатися в лікарні, навіть попри те, що потрібно було постійно моніторити його стан, робити перев'язки та контролювати тиск.

“Вони (лікарі) не знають, що таке Хаймарс, він усіх вб'є, відпустіть мене, я боюся перебувати в одному приміщенні, де будуть інші російські військові”, – казав окупант, поділилася жінка.

Зокрема, за словами Сергія Данилова, росіян дратує, що херсонці дуже просто отримують паспорт РФ.

“Нові мігранти, які дуже довго, дуже важко отримували російський паспорт, вони бачать різницю. Він цього паспорту добивався, а херсонцям його нав'язують, а вони не беруть”, – додав він.

Також окупантів дратує й те, що херсонцям або росіянам, які приїхали працювати на окуповані території Херсонщини, платять зарплати вдвічі, утричі вищі ніж у Росії. 

“У них це викликає просто ненависть. І вони це в голос декларують. За що ми їм вдячні, бо ми це все фіксуємо. Дорогі росіяни, дорогі окупанти ми про вас усе знаємо, ми вас вивчаємо. І дивимося на вас під лупою”, – підсумував Данилов.

Також читайте, навіщо росіяни поширюють чутки про контрнаступ на Херсон.

Раніше ми писали, що завдяки партизанам на Херсонському напрямку Сили оборони ліквідували штаб управління окупантів.

У тимчасово окупованих Нижніх Сірогозах Херсонської області російські окупанти перевезли хворих цивільних людей із лікарні в приватні будинки, що розташовані поруч. Вони звільнили палати лікарні для поранених військовослужбовців РФ.