Поліцейські попереджають громадян про небезпеку використання піротехніки та феєрверків

4 года назад 0

Напередодні новорічних свят громадяни, особливо підлітки, масово купують піротехнічні вироби, не задумуючись над їх якістю та законністю продажу. А використання неякісної чи простроченої піротехніки, недотримання правил безпеки може призвести до нещасних випадків та пожеж. Тож, з метою недопущення порушень правил виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів на території Херсонської області поліція розпочала перевірки законності реалізації піротехніки.

Поліцейські попереджають громадян про небезпеку, яку можуть нести в собі піротехнічні вироби, протидіють нелегальному обігу піротехнічних виробів, а також встановлюють осіб, які займаються їх незаконною реалізацією. Також правоохоронці попереджають власників спеціалізованих точок про відповідальність за збут таких небезпечних товарів неповнолітнім.

Статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних» передбачена вдповідальність у вигляді накладення штрафу від 595 до 1020 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів.

Поліція Херсонщини застерігає: щоб петарда чи салютна установка не стали у ваших руках вибухівкою і не призвели до каліцтва, слід пам’ятати наступні правила.

1. Петарди, феєрверки, салютні установки слід купувати тільки у спеціалізованих магазинах.

2. Всі ці вироби повинні мати сертифікати. Обов’язково до них додається інструкція державною мовою, в якій описані способи підготовки до запуску установки та її утилізації.

3. Звертайте увагу на дату виготовлення товару та термін його придатності.

4. Не зберігайте придбану піротехніку поблизу нагрівальних приладів та батарей, що може призвести до перегрівання та детонації.

Пам’ятайте: піротехнічні вироби не є іграшками, вони можуть спричинити серйозні опіки чи травми рук, обличчя, очей. При використанні піротехніки слід обов’язково дотримуватись правил особистої безпеки!

Відділ комунікації поліції Херсонської області