Поліція Херсонщини вкотре нагадує про належне збереження мототранспорту

4 года назад 0

Основною причиною незаконного заволодіння двоколісними транспортними засобами в переважній більшості випадків є безпечність самих власників, особливо з настанням теплої пори року. Поліція радить власникам мототраспорту подбати про належне його збереження та не залишати без нагляду. Адже транспортний засіб може стати легкою здобиччю зловмисників.

Як приклад, вчора в Голопристанське відділення поліції звернувся 64-річний житель с. Нова Збур'ївка. Він розповів, що вночі невідомі зловмисники угнали його мопед «Musstang», який він завжди залишав на подвір’ї свого будинку. Наразі поліція встановлює місцезнаходження транспортного засобу та особу зловмисника, який скоїв незаконне заволодіння.

З метою унеможливлення скоєння подібних випадків, поліція Херсонщини радить власникам мототранспорту дотримуватись наступних порад:

— якщо ви мешкаєте у приватному секторі не залишайте свій транспортний засіб на ніч навіть на подвір’ї, краще зачиняйте його в гаражі або іншому приміщенні з надійними замками;

— якщо ви живете у багатоповерхівці користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;

— обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв'язком;

— блокуйте кермо або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;

— паркуйте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті в разі вчинення угону.

Якщо ваш транспортний засіб все ж таки угнали, не гайте часу на самостійний розшук, одразу телефонуйте на номер «102» або звертайтесь у найближче відділення поліції.

Відділ комунікації поліції Херсонської області