Понад 94% госпіталізованих хворих на COVID-19 не були щеплені, – брифінг в Херсонській ОДА

2 года назад 0

В медичних закладах Херсонщини наразі використано 561 847 доз вакцин від коронавірусу. Про це вчора, 17 листопада, під час брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції в області повідомив перший заступник голови ОДА Андрій Шибаєв.

Він зазначив, що згідно статистичних даних, за останні три місяці людей, які завершили курс вакцинації, госпіталізують із коронавірусною хворобою у 5 разів рідше за тих, хто не отримав жодної дози вакцини або зробив лише одне щеплення.

За попередніми даними електронної системи охорони здоров’я, в Україні за період із 1 серпня по 31 жовтня 2021 року 94% госпіталізованих хворих на коронавірус – не пройшли повний курс вакцинації.

96% померлих від ускладнень COVID-19 за цей період не отримали двох доз антиковідної вакцини.

Вакциновані мають у 9 разів менший ризик померти внаслідок COVID-19 ніж невакциновані.

Якщо ви шукаєте найближчі пункти щеплення або хочете вакцинуватися певною вакциною – можете це зробити зі свого смартфона або комп’ютера.

МОЗ запустило одразу дві можливості пошуку такої інформації.

З телефона: через Телеграм-бот “Медичні закупівлі України”. Необхідно у головному меню бота обрати пункт «Пошук вакцини від COVID-19» та за допомогою геолокації знайти найближчі пункти вакцинації.

З комп’ютера: на сайті “Медичні закупівлі України” створено розділ «Наявність вакцин». Тут можна знайти інформацію про залишки вакцини проти COVID-19 у кожному пункті щеплення, що діє в Україні. Дані можна фільтрувати у розрізі областей або за конкретною вакциною.

Вакцинація якомога більшої кількості людей – одна з основних умов для зниження темпів поширення коронавірусної інфекції.