Порушення у сфері обігу підакцизної продукції коштуватимуть «курортним» бізнесменам більше 1 млн. гривень

7 лет назад 0

Влітку цього року працівники Головного управління ДФС у Херсонській області в рамках операції «Курорт 2017» провели 62 перевірки суб’єктів господарювання, які реалізують алкогольні напої та тютюнові вироби в курортних зонах Генічеського, Скадовського та Голопристанського районів.

Як повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Херсонській області, за результатами такого аудиту до порушників законодавства у сфері реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів застосовано 1094 тис. грн. фінансових санкцій. Із зазначеної суми 1003 тис. грн. сплатять до бюджету особи, які взагалі не мали права торгувати алкоголем чи тютюном, адже відповідні ліцензії у них були відсутні.

До слова, у травні – серпні цього року на місяця роздрібної торгівлі, які розташовані в курортних зонах нашого регіону, бізнесмени отримали 1115 ліцензій на право торгівлі алкоголем та тютюном. У порівнянні з відповідним періодом минулого року таких ліцензій видано на 406 більше.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області