Постійна комісія облради з питань соцзахисту розглянула сесійні питання

4 года назад 0

11 грудня відбулося засідання постійної комісії Херсонської обласної ради з питань захисту, зайнятості населення та охорони праці. Під головуванням депутата Михайла Романія було розглянуто 19 питань порядку денного.

Зокрема, члени комісії розглянули важливі проєкти рішень, які визначатимуть життя нашого регіону вподовж найближчих років та які будуть розглянуті на найближчій сесії облради – «Про проєкт обласного бюджету на 2020 рік», «Про проєкт програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської обласної на 2020 рік», «Про проєкт Стратегії розвитку Херсонської області на період 2021-2027 років», «Про проєкт обласної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю, підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2020-2024 роки». Оскільки остання є профільною для цієї комісії, то їй була приділена особлива увага. Детально опрацювавши напрями діяльності та заходи новоствореної програми, у депутатів виникли зауваження, які мають бути враховані до засідання Президії.

Крім того, депутати підтримали внесення змін до обласної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки.

Також комісія розглянула питання щодо звернень громадян до Херсонської обласної ради стосовно надання матеріальної допомоги. Нажаль, через те, що фонд фінансування профільної програми облради вичерпано, депутати відмовили 19 громадянам. Але вже найближчим часом Херсонська обласна рада відновить підтримку мешканців області, які потребують матеріальної допомоги.

Нагадаємо, 20 грудня відбудеться пленарне засідання чергової сесії Херсонської обласної ради. Депутати востаннє зберуться у даному календарному році. Одним із ключових питань буде затвердження бюджету Херсонщини на 2020 рік.