Рішенням суду тимчасово призупинено виробництво та реалізацію продукції ТОВ «Подрібнювач»

2 года назад 0

Впродовж трьох років здійснюється протистояння мешканців Корабельного району та ТОВ «Подрібнювач» (раніше – завод «Мікрон», вул. Чайковського, 236).

Робота цього підприємства отруювала атмосферне повітря і наносила шкоди здоров’ю жителів. Херсонці неодноразово скаржилися, організовували акції протесту та мітинги, зверталися в різні інстанції. На завод здійснювалися виїзди комісій, до складу яких входили представники Корабельної районної у м. Херсоні ради, з перевіркою через скарги мешканців прилеглих вулиць. У кожному випадку комісія навіть на територію підприємства не могла потрапити .

Наразі матеріали про застосування тимчасового зупинення виробництва до усунення порушень направлено до суду.

Станом на 19 жовтня, Дніпропетровський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позовну заяву Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області до ТОВ «Подрібнювач» про застосування заходів реагування. Мова йде про наступне: тимчасово зупинити виробництво (виготовлення) та реалізацію продукції на товаристві з обмеженою відповідальністю «Подрібнювач», за адресою фактичного здійснення господарської діяльності в м. Херсон, до моменту розроблення та узгодження проекту організації санітарно-захисної зони, який затверджується головою Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та отримання позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.