росіяни включили окуповані території Херсонщини до Південного військового округу рф

1 год назад 0

Також у зону відповідальності ворожого військового об’єднання увійшли Запорізька, Донецька та Луганська області. А ще Крим і Севастополь. Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії.

“Цей крок підкреслює прагнення російських військових інтегрувати нещодавно окуповану територію в довгострокову стратегічну позицію. Однак навряд чи це матиме негайний вплив на кампанію, оскільки наразі росія розгортає сили з усіх військових округів рф, командування якими здійснює спеціально створений штаб”, – зазначили в британській спецслужбі.

Як пояснили в пресслужбі Південного військового округу рф російським журналістам — пише Центр журналістських розслідувань — «збільшення зон відповідальності пов’язано з об’єднанням у складі нових регіонів рф і включенням «народної міліції» донецької та луганської народної республіки до складу Збройних сил росії».

При цьому на сайті Міноборони рф нової мапи у відкритому доступі немає. Але у відкритих джерелах є скриншоти з сайту Міноборони, де в Південному військовому окрузі окуповані території України входять.

В склад Південного ВО входять Адигея, Дагестан, Інгушетія, Кабардино-Балкарія, Калмикія, Карачаєво-Черкесія, Чечня, Північна Осетія, Краснодарський і Ставропольські краї, Астраханська, Волгоградська і Ростовська області.

Збройні Сили рф поділені на п’ять військових округів: окрім Південного, ще є Центральний, Західний, Східний округи та Північний флот.