Розмінування за допомогою БПЛА: на Херсонщини дослідили 20 га сільгоспугідь

8 месяцев назад 0

З 3 по 6 вересня технічна розвідка з розмінування за допомогою безпілотників на сільгоспугіддях деокупованої території Херсонської області обстежила 26 мінних коридорів, близько 20 га територій та 1,6 га доріг.

Про це повідомляє Державна спеціальна служба транспорту, зі слів керівника групи старшого лейтенанта Ярослава Дубневича.

Зокрема, вони виявили 249 одиниць магнітних аномалій.

Зазначається, що за допомогою сканерів дрони визначають магнітні аномалії в землі, воді та на поверхні.Таким чином виявляють будь-які металеві предмети на глибині до трьох метрів. 

“Після магнітного сканування саперам, які працюватимуть на визначеній території, надається карта, де вказані локації з можливим розташуванням вибухонебезпечних чи підозрілих об'єктів. Приступаючи до роботи, інженерно-саперна група перевіряє вказані локації. Це допомагає значно пришвидшити роботу”, – йдеться в дописі.

Фото за сторінки Державної спеціальної служби транспорту

Розмінування Херсонської області – процес тривалий, відповідальний, небезпечний і надскладний. В інтерв’ю Медіаплатформі «Вгору» рятувальник Олександр Дворецький розповів, чому на розмінування області підуть десятки років.

Нагадуємо, 2 вересня, сапери ДСНС України знешкодили 46 вибухонебезпечних предметів на деокупованих територіях Херсонщини.