Розмитнити авто — за 5 хвилин

2 года назад 0

Таке стане можливим вже незабаром. А сьогодні, 10 червня, Кабмін на своєму засіданні підтримав законопроєкт, що уможливить розмитнення автомобіля через застосунок «Дія» та звільнить від податків електрокари. Далі законопроєкт помандрує в парламент,  де за нього мають проголосувати.

Про ці новації прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час відкриття засідання уряду.

«Все максимально просто й зручно. Достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбувається автоматично. Сплатити можна прямо в застосунку. Весь процес розмитнення — не більше 5 хвилин», – прем’єр-міністр.

На його переконання, новий спосіб розмитнення ліквідує всі незаконні  схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на авто. Митники вже ніяк не зможуть впливати на формулу розмитнення, її визначатимуть тільки характеристики автомобіля: об’єм, тип та потужність двигуна, дата випуску автомобіля та його ексклюзивність. 

До того ж законопроєкт передбачає повне звільнення від оподаткування автомобілів з електродвигунами та меншу ставку для авто з гібридними моторами. «У межах Українського зеленого курсу — це і турбота про нашу екологію, і чистіше повітря», – додав Шмигаль.

Як стверджує прем’єр-міністр, новий сервіс не має аналогів у світі.