СБУ повідомила про підозру голові центрвиборчкому РФ: готує фейкові вибори на ТОТ

8 месяцев назад 0

Служба безпеки зібрала доказову базу на голову центральної виборчої комісії Росії Еллу Памфілову, яка організовує псевдовибори в тимчасово окупованій території України. Їй повідомили про підозру. Памфіловій загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це йдеться на сторінці відомства.

За даними слідства, кремль планує провести фейкові вибори в першій половині вересня 2023 року. У такий спосіб Памфілова сприяє вищому військово-політичному керівництву Росії в «легалізації» окупаційного режиму в тимчасово захоплених регіонах нашої держави.

Зазначається, що до злочинної діяльності очільниця центрвиборчкому РФ залучила свого заступника – Миколу Булаєва та секретаря російського відомства Наталію Бударіну.

“Усі троє посадовців виконують завдання кремля щодо створення «зовнішньої» видимості «виборчого процесу» в тимчасово захоплених районах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. Для цього створюють у цих населених пунктах окупаційні «тервиборчкоми», до складу яких залучають місцевих зрадників і колаборантів”, – повідомляють правоохоронці.

За їх даними, наступним завданням фігурантів під керівництвом Памфілової є повна фальсифікація результатів псевдовиборів на користь маріонеткових «кандидатів», яких висуває кремль. Щоб «намалювати» потрібну кількість «голосів», керівництво центрвиборчкому РФ буде використовувати свій «досвід» організації фейкових плебісцитів в окупованій частині України у 2022 році.

“Оскільки фігуранти перебувають за межами України, вживається комплекс заходів для їх притягнення до відповідальності”, – додали в СБУ.

Фото зі сторінки СБУ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури директору Федеральної служби виконання покарань РФ, генералу-полковнику внутрішньої служби Аркадію Гостєву заочно повідомлено про підозру в скоєнні дій, вчинених із метою захоплення державної влади в Україні.

За інформацією ГУР, в адміністрації російського диктатора, 25 серпня 2023 року, пройшла нарада щодо чергового етапу інформаційної війни проти України. У заході взяли участь перший заступник керівника адміністрації Путіна Сергій Кірієнко, кремлівські «технологи» та представники медіаресурсів, залучених до проведення операцій в інформаційній сфері.