Ситуація в Каховській громаді: 24 день війни

2 года назад 0

Сьогодні, 19 березня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Каховської міської ради, яке надало актуальну інформацію про стан справ у громаді. Відео засідання розмістили в групі “Каховська міська територіальна громада”.

 

Минула доба, 18 березня, для Каховської громади пройшла без надзвичайних подій. У 24 день війни немає жителів, які постраждали або лишилися життя на території громади. Міський голова Каховки Віталій Немерець подякував комунальним службам за швидке реагування та усунення аварій у цих складних умовах. Також він повідомив:

“На жаль, в комунальній сфері не обійшлося без випадків. Недорахувались однієї одиниці службового транспорту комунальних підприємств, але знаємо, де вона зараз. Але, це робочі моменти. А в цілому дякую кожному комунальнику за їх працю”.

Також він відмітив, що комунальні служби беруть участь підготовці та розвезенні продуктів громадою. 

У Каховській громаді продовжує діяти комендантська година. Як повідомила перший заступник міського голови Галина Гондарева, на даний час не може вирішити проблеми з медикаментами, бо немає можливості дістатися до Миколаєва, та забрати гуманітарний груз для громади. Також вона закликала:

“Не брати “криваву гуманітарку”, не беріть цього, чекаємо, я розумію, що важко, але вже є певні зрушення в цьому питання. В группах я бачу люди шукають, хто може це зробити. І якщо будуть сміливі люди — це дуже круто”. 

Про ціни та товари прокоментував заступник міського голови Іван Орєхов: “Більшість магазині та ринків працює на сьогоднішній день. Продукти харчування є майже всі. Ціни більш менш доступні. Також продаються й промислові товари. У деяких магазинах є проблеми з розрахунком через термінал у зв'язку з поганим інтернетом. Але власники магазинів пообіцяли цю проблему вирішити”. Існують також факти завищення цін. У цьому випадку покупець може вимагати, як відмітила Галина Гондарева, у продавців та власників магазинів перевірити накладні, та блокувати роботу торгових точок.  

Секретар міської ради Ірина Гончарова розповіла, що продовжується робота з незахищеними верствами населення. Вчора, 18 березня, для них сформували та доставили майже 200 продуктових наборів. У цьому активну участь взяли голови ОСББ та квартальні.