Скадовські рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

6 лет назад 0

З метою ознайомлення та навчання дітей основам пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності 21 червня рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Про це повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

Головним завданням цієї акції є ознайомлення та навчання дітей основам пожежної та техногенної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності, популяризація професії рятувальника, ознайомлення зтактико-технічними характеристиками пожежно-рятувальної техніки та особливостей роботи підрозділів ДСНС України

Під час цієї акції з дітьми проведено бесіду на тему: правила безпечного відпочинку на воді, у лісі, у побуті, як діяти у разі пожежі чи у випадку виникнення іншої надзвичайної ситуації після розмови рятувальники продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території міста та району про причини їх виникнення. Також хлопці та дівчата могли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, примірявши бойовий одяг та каски пожежних.

В ігровій формі рятувальники нагадали підростаючому поколінню, як правильно викликати Службу порятунку, якщо сталося займання, наприклад, у будинку. Також розповіли як евакуюватися із задимленого приміщення, якщо ти вдома один. Ця зустріч справила велике враження на усіх присутніх, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» – це дуже важлива та переконлива форма навчання. Коли на конкретних прикладах не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки.

По закінченню акції дітям вручили пам’ятки та листівки з правилами поведінки на воді у літній період та дотриманням правил пожежної безпеки у побуті та в екосистемах.