Сьогодні у Херсоні відбулася зустріч представників влади з призерами та чемпіонами Європи з кіокушин карате

2 года назад 0

З 11 по 12 грудня в Польщі відбувся чемпіонат Європи з кіокушин карате. У ньому взяли участь 6 спортсменів із 15 країн. Збірна України завоювала перше загальнокомандне місце, здобувши 34 золотих, 29 срібних та 21 бронзову медалі. З них 19 золотих, 18 срібних та 13 бронзових нагород виборені херсонцями.

Сьогодні наші спортсмени повернулися додому. Першими їх зустріли керівники Херсонщини – перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський та голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута.

Зі словами привітання до  наших спортивних зірочок звернувся голова облдержадміністрації Геннадій Лагута, який привітав чемпіонів та побажав їм подальших успіхів та досягнень:

«Шановні спортсмени. Вся Херсонщина і Україна в цілому пишається вами та вашими здобутками. Щиро дякуємо, що завдяки вашій невтомній та важкій роботі гімн України все частіше лунає на міжнародних аренах. Нехай успіх і натхнення завжди вас супроводжують, а ви й надалі гідно представляйте нашу область і країну у світі».

 

«Більша частина здобутих національною збірною нагород – це ваші медалі. Тож, без перебільшення, перше загальнокомандне місце України – це, в першу чергу, ваша заслуга!, – звернувся до спортсменів Юрій Соболевський та додав, – Знаю, що за омріяною перемогою стоїть багаторічна важка праця, працьовитість та прагнення домогтися бажаної мети. І сьогодні ви демонструєте свої високі результати усьому світу. Ви увійшли в історію спорту!».

Користуючись нагодою перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату побажав кожному підкорення нових висот, ставити перед собою високі цілі і досягати їх.

Також він наголосив на тому, що спорт потрібен не лише для того, щоб перемагати, а й для того, щоб загартовувати власний характер, волю, вчитися поважати усіх – тренера, партнера, суперників.

Окремо Юрій Соболевський подякував очільнику Всеукраїнського об’єднання «Кіокушин БуДо карате» Сергію Всеволодову за колосальну роботу з розвитку фізичних можливостей юного покоління.

Сергій Всеволодов – має 7 дан з кіокушин карате, Заслуженний працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, Почесний громадянин міста Херсона.

На сьогодні очолюване ним ВО «Кіокушин БуДо карате» є найрезультативнішим та найчисельнішим серед українського кіокушин, має 15 відокремлених підрозділів та налічує близько 10 000 членів.

З 1993 по 2020 роки вихованці Сергія Всеволодова здобули 16 золотих, 9 срібних та 12 бронзових медалей чемпіонатів Світу; 70 золотих, 66 срібних, та 56 бронзових медалей чемпіонатів Європи.

«Ви – справжній наставник для нашої молоді!», – резюмував Юрій Соболевський.

У ході зустрічі Сергій Всеволодов повідомив, що «Кіокушин БуДо карате» отримав дозвіл провести чемпіонат Світу – в Україні він проходитиме вперше.

Тож, він звернувся до своїх вихованців із закликом до згуртування, аби і вдало виступити на найбільшому міжнародному турнірі, і якнайкраще організувати змагання та зарекомендувати себе як одну з найсильніших країн-організаторів.

Більше фото з заходу на сторінці Херсонської обласної ради у Фейсбук.