Справжнє свято Книги дарує херсонцям літературний фестиваль

7 лет назад 0

На день Святого Миколая батьки охоче дарують своїм діткам солодощі та фрукти, але дуже доречно подарувати дитині цікавий та безумовно дуже корисний подарунок – книгу. Але серед великої кількості видань легко розгубитися, яку ж книгу обрати за найкращу для свого маляти.

В нагоді стане Другий Південний фестиваль книги і читання "Книжковий Миколай", який працює для херсонців вже другий день. Адже цей книжковий форум звертається до кожної дитини з відкритим серцем, і ставить собі за мету ознайомити дітлахів з книжками, які допоможуть їм стати більш розумними, чемними, добрими, навчать любові до батьків і Батьківщини.

Фестиваль проводиться з метою привернення уваги до книги, як до засобу сімейного спілкування, надання можливості дізнатися про книжкову продукцію українських видавництв, з метою створення святкового передноворічно-різдвяного настрою. В рамках фестивалю кожен бажаючий херсонець може поспілкуватися з авторами та придбати книгу — кращий подарунок для дітей і дорослих.

Так, присутній на заході поет, літературознавець, голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Загороднюк вважає, що такі книжкові фестивалі активізують читацьку увагу до книги.

«Ми з задоволенням беремо участь у такому літературно-мистецькому заході. Звичайно сьогодні є альтернативне джерело читання – інтернет, але книгу ніщо не замінить. Такі фестивалі привертають увагу до її величності – Книги та дають можливість читачам поспілкуватися з авторами, отримати автограф, прийняти участь у літературних дискусіях та майстер-класах. Це ні з чим не порівняти! Той хто читає – той будує державу, той сильніше і успішніше!», — наголосив Василь Степанович.

16 грудня у ККЗ «Ювілейний» були проведені майстер-класи за участю майстрів народного мистецтва, виступи творчих колективів, інтерактивні ігри.

Також херсонці та гості міста мали змогу зустрітися, поспілкуватися та отримати автограф з поетами Богданом Бовшиком, Людмилою Пуляєвою-Чижович, Тетяною Пилипець (м.Львів).

Крім того, протягом дня паралельно проходять зустрічі з львівськими авторами в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.О.Гончара, такими як Тетяна Грунська, Остап Осмир, Марія Чумарна, Катерина Немира, Юлія Качула (АР Крим), Тарас Микитчак, Наталія Чернишенко (м.Херсон).

Прес-служба Херсонської ОДА