Стало відомо, кого російські окупанти призначили головою Олександрівки на Херсонщині»/>

3 месяца назад 0

Новим окупаційним головою села Олександрівка Новотроїцької громади Херсонської області став колишній помічник дільничного інспектора поліції Едвард Хачатрян.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

Зі слів жителів громади, Хачатрян завжди був прихильником Росії. Під час захоплення Херсонської області, він здавав патріотично налаштованих односельців, розповідав про родини військових і надавав їхні адреси.

Зазначається, що разом із ним на бік російських окупантів перейшла родичка –  Ґєґуш Хачатрян, яка працює «вчителькою» молодших класів у захопленій сільській школі.

Любов Стецюк (зліва). Фото: Центр журналістських розслідувань

Також журналісти написали, що сільський будинок культури в селі очолила Любов Стецюк, яка немає освіти і до повномасштабного вторгнення жила з виплат держави на своїх дітей. 

“Самі ж співробітники будинку культури від співпраці з ворогом відмовились, тому інших кандидатів на посаду «директора» вони не знайшли”, – йдеться в повідомленні.

Новим окупаційним головою села Дивне Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині російські окупанти призначили 51-річного кримчанина Сергія Шабатуру. З травня 2023 року він перебуває під українськими санкціями. Однак у селі чоловік фактично не з’являється.