Суд виніс вирок працівнику херсонської колонії за колабораціонізм і репресії проти українців»/>

5 месяцев назад 0

Суд Києва 12 грудня заочно визнав винним у колабораційній діяльності колишнього помічника начальника херсонської «Північної виправної колонії №90» 45-річного Олега Тютюрая. Він очолив незаконно створений «слідчий ізолятор №1» і займався репресіями проти цивільних українців. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на вирок суду.

Суд встановив, що Олег Тютюрай навесні 2022 року очолив незаконно створений російськими окупантами «Херсонський слідчий ізолятор». 

За скоєний злочин його заочно засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна і з позбавленням права обіймати посади в органах держвлади на строк 10 років.

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, підполковник внутрішньої служби Олег Тютюрай був призначений 23 травня 2022 року начальником «слідчого ізолятора № 1». Він займався репресіями та фабрикуванням доказів проти цивільних українців. 

Співпрацювала з РФ і його дружина – Оксана Тютюрай. У Генічеську вона очолила незаконну «Кримінально-виконавчу інспекцію управління федеральної служби виконання покарань Херсонської області».

У Херсонській області з січня по жовтень 2023 року за фактом колабораційної діяльності затримали 36 людей, для 125 людей кримінальні провадження закінчилися розслідуванням.