Судитимуть колишню депутатку з Генічеська, яка стала окупаційною головою Генічеського району

8 месяцев назад 0

Судитимуть колишню депутатку Генічеської міськради — 39-річну Олену Терських, за фактом колабораційної діяльності. Вона очолила окупаційну адміністрацію Генічеського району Херсонської області. Їй загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що мешканка Генічеська Олена Терських у серпні 2022 року добровільно погодилась очолити окупаційну адміністрацію Генічеського району. 

Олена Терських кидає бюлетень в урну під час незаконного псевдореферендуму у Генічеську

Жінка схиляла місцевих мешканців до співпраці з окупантами, організовувала і проводила різноманітні російські пропагандистські заходи, зокрема, виступала в Генічеську на форумі «Мы вместе с Россией» у серпні 2022 року. Також вона закликала окупантів негайно провести незаконний референдум із приєднання Херсонської області до РФ. Вона займалася паспортизацією населення, організувавши незаконну видачу російських документів. Олена Терських була однією з головних ініціаторок святкування «дня Росії», «дня конституції РФ» та інших російських офіційних свят.

Олена Терських була депутаткою Генічеської міської ради від партії «Європейська солідарність». У 2020 році вона балотувалася на посаду міського голови Генічеська й посіла на виборах п’яте місце. Раніше жінка працювала начальницею відділу із земельних питань та землеустрою Генічеської міськради.

Нагадаємо, окупаційній заступниці голови Пенсійного фонду Херсонської області Юлії Карауловій повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Після звільнення Херсона вона втекла до Генічеська. Там вона знову обійняла посаду, пов’язану з пенсійним фондом.