Судитимуть професорку, яка в Херсоні під час окупації очолила морську академію»/>

5 месяцев назад 0

Судитимуть професорку й колишню завідувачку однієї з кафедр Херсонської державної морської академії за колабораціонізм та пособництво РФ. Їй може загрожувати до трьох років ув’язнення. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, ідеться про 47-річну Ганну Тіхосову.

Під час окупації Херсона у вересні 2022 року Ганна Тіхосова обійняла окупаційну посаду проректора з наукової роботи та стала головою приймальної комісії захопленої окупантами Херсонської державної морської академії. Згодом вона стала виконувачкою обов'язків ректора.

Жінка впроваджувала стандарти освіти РФ, наймала нових працівників, агітувала абітурієнтів до вступу в захоплений виш. Організовувала отримання академією ліцензії для видачі дипломів російського зразка.

Також за її сприяння в приміщенні навчального закладу було розміщено виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму щодо приєднання Херсонщини до РФ.

У січні цього року окупаційного ректора Херсонської державної морської академії Дмитра Круглого теж збиралися судити заочно.

В інтерв’ю Медіаплатформі «Вгору» проректор із навчально-виховної роботи Олександр Шумей розповів про те, як російські окупанти захоплювали приміщення навчального закладу, чи були зрадники серед його колег та яке майбутнє чекає на академію.