Судитимуть заступницю директора захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський»

8 месяцев назад 0

Судитимуть за колабораціонізм мешканку Херсонщини, яка була заступницею директора захопленого окупантами підприємства  КП "Агрофірма радгосп Білозерський" та брала участь в організації псевдореферендуму.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.        

Слідство установило, що в липні 2022 року жінка обійняла посаду «заступниці директора з оптимізації управлінських процесів» захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський».

Вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Під час проведення окупаційного референдуму щодо виходу Херсонської області зі складу України й приєднання до РФ, вона записувала паспортні дані працівників, видавала бюлетені для голосування та вела облік тих, хто проголосував.

Зараз обвинувачена під вартою, де очікуватиме на вирок суду. Їй загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

У березні правоохоронці повідомили підозру в колабораціонізмі окупаційному директору КП "Агрофірма радгосп Білозерський" Максиму Литвиненку. Зраднику загрожує до 12 років за ґратами. Він перереєстрував підприємство в органах окупаційної адміністрації та передав майно військовим РФ.