Українське зерно вивозять. Чи загрожує нам голодомор?

2 года назад 0

У зв’язку з масовим вивезенням зерна, наголошує відомий український журналіст Андрій Цаплієнко, країна стає на межі масового голоду.

«Херсонщина. Орки (російські військові – ред.) позавчора вивезли 1500 тонн зерна КамАЗами, зерновозами з кримськими номерами та логотипами «Крымзернотранс», з елеватора в селищі Мала Лепетиха на Крим. А сьогодні ці ж КамАЗи, тільки пусті, заїхали до Новорайська. 35 одиниць. Завтра будуть вантажити зерно з Новорайського елеватора і везти його на Крим»
— інформує він у своєму телеграм.

Але чомусь нікого не насторожують звіти «Укрзалізниці», у яких докладають, про те що станом на 25 квітня АТ «Укрзалізниця» перевезла  492 тис. т зернових, 54,7 т олійних та 42,3 т шроту та жмиху.

А у румунському порту Констанца завантажили 71 тис. тонн української кукурудзи на судно під прапором Маршаллових островів. Це перше, і не останнє судно класу Panamax з українським зерном, яке вийде в море після початку війни.

Це не викликає вигуків про голод тому що це ж наші, рідненькі зернотрейдери заробляють? Заробляють як завжди на голоді. Як казав колись авторитетний, а зараз забутий аналітик капіталу: «немає такого злочину, на який капіталіст не піде заради 300% прибутку».

Як завжди істина десь тут, на межі поглядів.