Юрій Одарченко: «Підвищення ціни на газ не має жодного економічного обґрунтування»

6 лет назад 0

19 жовтня під час позачергового засідання Кабінет Міністрів Порошенка – Гройсмана прийняв рішення щодо підвищення ціни на газ для населення до 23,5%. Це призведе до здорожчання тарифів за опалення у середньому на 17%, рахунки в платіжках за газ для населення збільшаться на 23,5%, піднімуться тарифи на електроенергію, що призведе до підняття цін на продукти харчування та послуг.

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» ініціювало проведення позачергових сесій рад по всій країні з вимогою негайно скасувати рішення про підвищення тарифів. Про це під час прес-конференції повідомив народний депутат України, голова Херсонської обласної організації «Батьківщина» Юрій Одарченко.

«Рішення уряду Порошенка-Гройсмана – це свідчення недолугої політики влади. Підвищення ціни на газ не має жодного економічного обґрунтування. Зараз депутати від «Батьківщини» ініціювали проведення позачергових сесій рад з вимогою негайно скасувати рішення про підвищення ціни на газ для населення!» – заявив на прес-конференції голова Херсонської обласної парторганізації, народний депутат від «Батьківщини» Юрій Одарченко.

За його словами, обґрунтування підвищення тарифів на газ до ринкових цін – прикриття чергової схеми збагачення влади за рахунок простих українців.

«У Сполучених Штатах та країнах Європейського Союзу ціни на газ та енергоносії регулюються, тому жодних ринкових цін бути не може. Рішення про підняття ціни на газ – це імітація економічного зростання країни та перекладання проблем непрофесійного керівництва держави на плечі українців» , – обурився політик.

Юрій Одарченко закликав усіх депутатів від демократичних сил підтримати вимогу «Батьківщини» скасувати підвищення ціни на газ та припинити знущання над українськими громадянами.

Також під час прес-конференції обговорювалась ситуація, яка виникла навколо «Херсонгазу». Нагадаємо, що з червня 2018 року «Херсонгаз» розіслав мешканцям міста «листи щастя» про начебто борги за 2015-2016 роки. Незважаючи на великий спротив з боку херсонців, «Херсонгаз» не збирається зупинятись. Мешканці міста, які відмовились сплачувати так звані борги, отримали претензії від «Херсонгазу» з вимогою терміново сплатити «заборгованість». Замість того, аби припинити незаконні дії, «Херсонгаз» вдався до психологічного тиску. «Батьківщина» наголошує: дії «Херсонгазу» не мають законних обґрунтувань. Тому ми запрошуємо усіх на мітинг, що відбудеться 5 листопада о 10.00 під стінами міського суду, аби підтримати херсонців у відстоюванні законних прав!