В Херсоні незаконно ремонтують дороги

7 лет назад 0

Екіпажем патрульної поліції 25-го квітня 2017-го року близько 12-ої години дня (а не о 5-ій ранку, як зазначив керівник МКП «Херсонелектротранс») виявлено проведення дорожніх робіт на проїзній частині, а саме заміна електричної опори, за адресою м. Херсон, Миколаївське шосе. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції.
Під час перевірки місця проведення робіт працівники МКП «Херсонелектротранс» не надали патрульним для ознайомлення схему та ордер на проведення дорожніх робіт, які завчасно треба узгоджувати з Національною поліцією України. Цим вони порушили вимоги ч. 2 ст. 140 (Порушення правил утримання автодоріг) КУпАП, яка передбачає відповідальність за порушення визначеного законодавством порядку погодження з Міністерством внутрішніх справ України проведення будь-яких робіт на автомобільних дорогах та вулицях. За вказане порушення було винесено постанову. Підкреслимо, що накладено штраф у розмірі 510 гривень, а не 800, як знову ж таки зазначив керівник МКП «Херсонелектротранс».
Зауважимо, що Управлінням патрульної поліції у м. Херсоні неодноразово проводились зустрічі з керівниками комунальних підприємств і підрядних організацій міста. На них обговорювались спільні шляхи вирішення проблем в організації та проведенні ремонтних робіт на дорогах міста. Однією з тем було й узгодження проведення таких робіт із органами Національної поліції. Жодну з таких зустрічей не відвідали представники МКП «Херсонелектротранс». 
Посадова особа, на яку інспектори винесли постанову, не надала жодних дозвільних документів на проведення робіт. Відповідно до ст. 26 Закону України «Про дорожній рух» при виконанні робіт у смузі відведення автомобільної дороги, якщо це загрожує безпечному чи безперебійному руху транспорту і пішоходів, організації, що відповідають за утримання автомобільної дороги, можуть закрити чи обмежити рух на основі погодженого з Національною поліцією ордера, який видається відповідним дорожнім органом, а в містах – службою місцевого державного органу виконавчої влади та місцевого самоврядування. 
Обмеження або заборона руху без ордера можливі лише у випадках, пов'язаних із стихійними явищами, а також із необхідністю виконання аварійних робіт, про що повідомляється місцевим органам державної виконавчої влади, органам місцевого самоврядування і відповідним підрозділам Національної поліції. За час із 5-ої ранку до опівдня така процедура могла бути виконана неодноразово. Для проведення аварійних робіт відповідальна особа повинна мати схему організації дорожнього руху, наряд-замовлення від диспетчера – внутрішній документ підприємства, яке проводить роботи – на аварійні роботи (що власне і підтверджує аварійність цих робіт) та повідомити про проведення робіт органи Національної поліції. Зауважимо, що лише повідомити.
Та жодна з цих вимог не була виконана. Інформацію про виконання аварійних робіт із заміни електроопори поліції не надали.
Також слід зазначити, що заміна опори проводилася вдень на проїзній частині з інтенсивним рухом із повним перекриттям тротуару та однієї смуги руху на Миколаївському шосе. Внаслідок цього утворився затор, чим було завдано суттєвих незручностей учасникам дорожнього руху. Це призвело до чисельних нарікань із боку водіїв та створення аварійних ситуацій.
Зауважимо, що представники ЗМІ не звертались до Управління патрульної поліції у м. Херсоні за офіційним коментарем щодо цієї ситуації.