В Херсоні проведуть лекцію: «Українці повинні підтримати боротьбу кримських татар»

7 лет назад 0

4 квітня 2017 року о 11:00 годині, в приміщенні актового залу ХДУ (вул.Університетська, 27) відбудеться лекція відомого історика: Гульнари Бекіровой на тему : «Українці повинні підтримати боротьбу кримських татар». Национальна- визвольна боротьба кримських татар та українців у ХХ столітті: етапи і віхи.»

Лекцію проведуть в рамках щорічного конкурсу БО «ККСЦ «Куреш»: «На кращі учнівські твори, присвячені історії національно-визвольної боротьби українського та кримськотатарського народу з тоталітарним режимом СРСР, та відлуння історичних паралелей до сьогодення у боротьбі за державний суверенітет та територіальну цілісність України».

Цьогорічний конкурс проходитиме під слоганом : «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе!». (Ліна Костенко).

Також, в рамках заходу, за участю представника Українського інституту національної пам’яті, відбудеться презентація книги, виданої Інститутом: «НАШ КРИМ. НЕРОСІЙСЬКІ ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОГО ПІВОСТРОВА».

Видання стане корисним для пізнавання сучасної історії України тим, хто планує приймати участь у конкурсі.

Автори цієї книги, відомі науковці та публіцисти, не ставлять за мету замінити російський історичний міф, де Крим, нібито «исконно русская земля», іншим — українським чи кримськотатарським, — а прагнуть показати минуле півострова у всій його складності та різноманітності.