В ISW написали, як зменшення авіаударів по Херсонщині може допомогти українським військовим»/>

4 месяца назад 0

Зменшення російських авіаударів на Херсонщині, ймовірно, допоможе українській армії більш вільно діяти в ближніх тилових районах та закріпитися на безпечніших позиціях на Лівобережжі, звідки можна проводити майбутні наступальні операції.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики пишуть, що зменшення використання авіабомб свідчить про те, що російські сили стурбовані можливостями протиповітряної оборони України після втрати трьох винищувачів СУ-34.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець 24 грудня заявив, що російські війська обмежують використання пілотованої авіації поблизу окупованого Криму, зокрема в північно-західному регіоні Чорного моря, йдеться в повідомленні.

Однак, за словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, військові РФ будуть поновлювати атаки, адже літаків у Росії достатньо. 

Секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що українські військові впродовж тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами Су-34 на півдні. Російські телеграм-канали стверджували, що їх нібито знищили поблизу окупованих Кринків на Херсонщині.