В ОДА обговорили пільгове перевезення громадян внутрішньообласними автобусними маршрутами

6 лет назад 0

26 квітня відбулась нарада стосовно забезпечення пільгового перевезення громадян внутрішньообласними автобусними маршрутами загального користування під головуванням заступника голови ОДА Олександра Адамчик. Про це повідомляє прес-служба обладміністрації.

Проведення наради пов’язане з прийняттям Постанов Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року № 196 та № 197 «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування» і «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах».

Під час наради було розглянуто питання пільгових перевезень громадян за участі перевізників області.

Як зазначив начальник управління транспорту і зв’язку ОДА Валерій Соценко, згідно вказаних постанов та вимог чинного законодавства, якщо органи місцевої влади до 24 травня 2018 року не приймуть рішення щодо виділення коштів на пільгові перевезення – громадянам пільгових категорій доведеться сплачувати повну ціну квитка на транспорт. До вказаного строку усі перевізники взяли на себе зобов'язання продовжувати виконувати перевезення пільгових категорій громадян.

Департамент соціального захисту ОДА прорахує вартість квитків на одного пасажира для поїздок на визначений термін та надасть органам місцевої влади в районах до 25 травня 2018 року.

Також це питання буде розглянуто на найближчому засіданні колегії з головами РДА, ОТГ та міст обласного значення для детального інформування їх про чинне законодавство України та з метою прийняття ними відповідних рішень щодо забезпечення перевезень пільгових категорій громадян, так як це прерогатива та обов'язок саме місцевих органів самоврядування. Про це зазначив заступник голови ОДА Олександр Адамчик.