Відзначаємо День Європи віртуальними заходами

4 года назад 0

День Європи в Україні відзначається з 2003 року – третьої суботи травня, тож у 2020 році цей день припадає на 16 травня.

Це прекрасна нагода засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи, тому херсонські бібліотеки підготували низку віртуальних заходів, адресованих дітям і підліткам.

Так, бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки проводить цьогоріч серію віртуальних навчально-пізнавальних заходів про Європейський Союз, позначивши їх хештегом #europeday2020, а також запрошує своїх читачів до участі у спеціальних проектах Представництва Європейського Союзу в Україні – вікторині до Дня Європи, онлайн-квізі «Відгадай країну ЄС», серії тематичних онлайн-уроків.

Ті, хто знають або вивчають німецьку мову, можуть скористатись навчальним відео «Europäische Union und deren Mitgliedsländer» («Європейський Союз та його країни – члени»), яке створили працівники сектору документів іноземними мовами, скориставшись, зокрема, і матеріалами з колекції проєкту «ЄС на книжковій полиці».

На травневі засідання англійського та німецького клубів, які працюють зараз в режимі онлайн, заплановане проведення серії ігрових квестів за власними розробками бібліотекарів – «Подорожуємо Європою», під час яких учасники пригадають архітектуру та ландшафти Європи, історичні та культурні події, видатних особистостей Євросоюзу.

А бібліографи Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова запрошують всіх бажаючих у вебтурне «Загадкова Європа». У рамках якого кожен зможе не просто дізнатися про культурні і туристичні «перлини» європейських країн, а ще й проявити свою ерудицію: знайти правильні відповіді на запитання в інтерактивній грі, розміщеній на освітньому вебпорталі LearningApps.org.