Військові будні мирного життя…Громадський активіст з Нової Каховки Володимир Арнаут про службу у лавах ЗСУ

6 лет назад 0

Новокаховчани продовжують допомагати українській армії. Зокрема, днями дуже необхідну для виконання бойових задач річ – акумулятори на БМП– отримав наш земляк, новокаховчанин Володимир Арнаут та його побратими.

Нагадаємо, на початку весни Володимир, який очолює в нашому місті громадську організацію «Ніхто крім нас», підписав контракт і наразі несе службу у складі 503-го окремого батальйону морської піхоти, що дислокується неподалік від Маріуполя.

Кореспонденту NK-online.tv вдалося поспілкуватися з військовим по телефону.

-Володимире, доброго дня! Гарячі вітання від новокаховчан. Коли додому, як служба? – запитуємо ми .

-Не раніше листопада-грудня, – чуємо бадьорий голос у телефонній слухавці. – Все добре, наскільки це формулювання доречне в умовах війни… Налаштовані ми оптимістично, бадьоро. Бойовий дух лише міцнішає і це головне. Що стосується обстановки – обстріли майже щодня. Важка техніка, міномети зокрема, працюють рідше. А от кулемети, автомати – майже щодня.



Але ми переконані, що все налагодиться і правда переможе. Дуже важливо відчувати себе українцем, любити свою державу, хай у ній поки що і не все гаразд. Опинившись тут, у цій іншій реальності, я і мої товариші вкотре в цьому переконалися.

-Чи допомагає боронити мир підтримка земляків? Навідуються до вас товариші і волонтери з Нової Каховки?

-Підтримку земляків відчуваємо завжди і повсякчас. За цей час до нас вже неодноразово приїжджали волонтери-земляки, товариші з очолюваної мною організації «Ніхто крім нас», які передають і гостинці, і незамінні у військовому побуті речі. Не забувають представники керівництва Херсонщини – голова обласної ради Владислав Мангер, перший заступник голови облради Василь Зеленчук та інші. Особлива подяка міському голові Нової Каховки Володимиру Коваленку. Саме завдяки йому акумулятори для БМП були придбані і доставлені у найкоротший термін. Володимир Іванович одразу відгукнувся на моє прохання допомоги. Усі ці небайдужі люди дбають, щоб потреби військових, з якими ми звертаємося – були забезпечені у максимально можливій мірі. Тож я і мої побратими дуже вдячні. На брак підтримки, на щастя, не скаржимося. Найближчим часом ось знову чекаємо на черговий візит хлопців з ГО «Ніхто крім нас».



-Володимире, щиро вдячні за спілкування. Зичимо сил, витримки, міцності духу і подальшого успішного проходження служби. Повертайтеся швидше цілим та неушкодженим! І нехай Господь береже усіх вас!

До вашої уваги світлини військових буднів, якими поділився Володимир Арнаут. На деяких з них поряд з нашим земляком можна помітити відомого на Херсонщині, передовсім – активною громадською позицією, депутата Херсонської обласної ради Миколу Ставицького. Він також підписав контракт і нині боронить мир та цілісність нашої держави.