Ворог просувається на Донбасі, Харківщині та Маріуполі, будує оборону окупованих частин Запорізької та Херсонської областей, — Бутусов, — МАПА

2 года назад 0

Контрнатака України: російські війська тікають з-під Києва, але тривають важчі бої за Донбас та Маріуполь.

Як пише у Facebook головний редактор Цензор НЕТ Юрый Бутусов, 1 квітня стало днем втечі російських військ з північних областей України, сьогодні повністю ліквідовано західний та східний плацдарми навколо Києва. Кількість знищеної та вилученої техніки просто не врахована, судячи з численних фото та відео матеріалів, мова йде про сотні.

"Загрозу оточенню Києва ліквідовано, і судячи зі швидкості втечі росіян незабаром звільнять з-за захоплення Чернігова. Через північний кордон аж до Харкова ворог відкочується до свого кордону.

росія перекидає свої сили на Донбас, але Україна продовжує зміцнюватися щодня на всіх напрямках, а кількість добровольців все ще перевищує штати військових частин.

Масштабне наступ російських військ триває наразі виключно в районі Сєвєродонецьк-Рубежне, та Ізюм-Барвенково. Ворог обстрілює вогневі атаки на Донбасі, намагається продати оборону з ракетами, артилерією та новими танковими

У Маріуполі продовжується критична ситуація.

Очевидно, що росія продовжує просуватися на Донбасі, Харківщині та Маріуполі, а також будує оборону окупованих частин Запорізької та Херсонської областей. Також російські війська утримують позиції під Харковом.

Квітень стане місяцем запеклих боїв у південних та східних областях.

Треба бути реалістами — незважаючи на перемоги та поразки росіян під Києвом, російська армія залишається серйозним противником, зберігає велику перевагу в техніці, боєприпасах, авіації, ракетних військах Путін сподівається компенсувати втрату своїх військ, вербуючи контрактників.

Доля України, її державність, кордони, життя мільйонів наших громадян — все це вирішується зараз на полях битв.

Путін вже програв війну політично, інформаційно та економічно, і зробить все, щоб досягти хоча б місцевих військових успіхів та максимальної окупації української землі.

Війна буде довгою", — зазначив Бутусов.