У Бериславський район благодійники доставили 12 мобільних установок очищення води

9 месяцев назад 0

За сприяння міжнародної організації USAID та у координації з Благодійним фондом «За Херсонщину» Бериславщина отримала 12 мобільних установок очищення води "Оазис-С300".

Про це повідомив начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов.

Як зазначають у дописі, ці установки будуть використовувати для очищення води в населених пунктах, які постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС.

Тягинська територіальна громада отримала 4 установки, Милівська, Бериславська, Калинівська та Новоолександрівська громади – по 2 установки.

Станом на сьогодні установки очищення води вже працюють у Милівській, Калинівській та Новоолександрівській громадах.

У Новодмитрівці Білозерської громади на Херсонщині, яка постраждала через підтоплення, встановили систему очищення води. Тепер мешканці Новодмитрівки щодня споживатимуть фільтровану питну воду.

За сприянням міжнародної гуманітарної організації Save the Children до Кочубеївської територіальної громади доставили  обладнання та матеріали для комунальних підприємств на загальну суму 700 тисяч гривень.

Станом на 19 липня у мікрорайоні Нафтогавань встановили баки сумарною місткістю 1 тисяча 800 літрів. Вони постійно наповнюються водою. Місткості для води розміщують у тих районах, де відсутнє водо- та електропостачання.